Follow on Bloglovin

zondag 5 oktober 2014

Eet je mooi!

Wij beauty liefhebbers zijn allen gewend om onze huid van buitenaf te verzorgen met crèmes en serums, maskers en scrub.De meeste onder ons zullen ook gezond eten maar er zijn echt voedingsmiddelen die goed voor je huid zijn van binnenuit! Persoonlijk vind ik de meeste nog lekker ook. Wil je weten welke dat zijn, lees dan snel verder...































Je kunt nog zo goed je huid via de buitenkant verzorgen maar voor een optimaal resultaat zal je er ook van binnenuit aan moeten werken. Er zijn heel veel voedingsmiddelen goed voor je huid, nagels en o.a je ogen.
Ik heb er een paar uitgelicht.

Broccoli

Broccoli bevat veel vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor de verbetering van het omzetten van de cellen in je huid. Dus wanneer je vaak broccoli eet zal je huid sneller vernieuwen. Dit is aan de oppervlakte te zien. Tevens zal de vitamine C die broccoli bevat de huid o.a. beschermen tegen irritaties en verschillende huidaandoeningen zoals eczeem.
Ook voor je ogen is het perfect. Het bevat twee carotenoïden: luteine en zeaxanthine.
Deze spelen een belangrijke rol als het gaat om de gezondheid van je ogen.



























Zalm (en andere vette vis)

De omega 3-vetzuren in o.a zalm zorgen ervoor dat je huidcellen vocht blokkeren. Daardoor
kan collageen beter geproduceerd worden wat de elasticiteit van de huid bevordert. Hierdoor zal je er jonger uitzien. Tevens zal je haar beter groeien en meer glanzen.
Omega 3 zit ook in haring, sardines en makreel.





























Ei 

Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen en eiwitten die zorgen voor een mooie huid. O.a vitamine A, B2 en E en selenium dat de huidcellen tegen beschadiging beschermt
zodat ie er jong blijft uitzien. Het zorgt tevens voor gezond haar en sterke nagels.































Avocado

Avocado bevat vitamine B2 en C en betacarotenoïden waarvan bewezen is dat deze bijdragen aan een mooie huid. Maar avocado bevat ook o.a het mineraal koper wat bijdraagt aan het behoud van het bindweefsel. Tevens bevat avocado vitamine E welke
 een rol speelt bij de vorming van het collageen. Daarnaast zijn de onverzadigde vetzuren in avocado heel goed voor de huid.































Blauwe bessen

De antioxidanten in blauwe bessen zorgen voor een strakke huid en een mooie teint.
Bovendien versterken ze de haarvaatjes. Ze helpen de huid tevens zich te herstellen tegen schade van de zon en ze beschermen de huid tegen ontstekingen. Tevens bevatten bessen vezels, kalium, magnesium, foliumzuur en de vitamines A, B1 en C. En alleen al van vitamine C is bekend dat het voor een stralende huid zorgt.





























Dit waren er vijf maar er is natuurlijk nog veel meer voeding die goed is voor de huid.

Wat eet jij voor een mooie huid?


Liefs,

Klaartje


1 opmerking:

  1. Ik eet 1x in de 2 weken zalm ongeveer en ei 1x per week. De rest lust ik niet hihi :$

    BeantwoordenVerwijderen