Follow on Bloglovin

dinsdag 8 juli 2014

Groene leem masker tegen puistjes

Als er iets is wat goed helpt tegen puistjes is het wel Groene Leem. Wanneer je een masker neemt van 20 minuten trekt het letterlijk al je onzuiverheden naar de oppervlakte. Ze komen er vervolgens vanzelf uit of je kunt ze heel gemakkelijk verwijderen. Na gebruik is mijn huid echt superzacht en diep gereinigd. Bij regelmatig gebruik voorkom je ook onzuiverheden.
Ik ga jullie er meer over vertellen.
Ik kreeg de Groene Leem bij het pakketje wat ik kocht voor de schoonheidsspecialisatie die ik deed. Het is de ideale basis om een masker mee te maken. Je kunt het aanlengen met water of bijvoorbeeld tonic of miccelair water. En je kunt er een paar druppeltjes etherische olie aan toevoegen voor een specifieke werking. Maar wat is Groene Leem nou precies?
Het is een vaste, vette, vochtige aarde. Naast groene is er ook rode, bruine, grijze, gele en witte leem. De kleur hangt af van de streek en diepte waar de leem gevonden wordt. Ieder soort heeft zijn eigen eigenschappen. Het is een levende stof rijk aan mineralen, sporen en enzymen. In de oertijd werd het gebruikt als huidreiniger en wond behandeling. Gewonde dieren wentelden zich op speciale plaatsten in de modder en zo merkte men op dat de leem   helende krachten had.

Wat doet Groene Leem


Stimuleert de doorbloeding. Verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen.
Bevorderd de regeneratie van het huidweefsel.


Ingrediënten Bovenstaand zijn allerlei mineralen, oxiden en hydroxiden o.a.: Silicium, calcium, magnesiumoxide, fosfor, koper en natrium.


Je hebt in de winkels ook kant en klare pasta van groene leem maar die zijn in verhouding erg duur. En je hebt met de superfijne poeder in een handomdraai een maskertje gemaakt.

Je doet een paar schepjes poeder in een glazen schaaltje en voegt daar een gelijke hoeveelheid tonic of miccelair water bij.


Dan roer je het tot een papje.


Dit breng je aan op de gezicht met een maskerkwast. Een laagje van ongeveer een halve centimeter. En je laat het indrogen of je knipt een masker uit doorzichtig huishoudfolie en legt dat erover heen zodat het niet opdroogt en je het er gemakkelijker weer af kan halen met een kompres.
Ik raad je aan om het met een kwast aan te brengen want anders wordt het een klieder boel.


En zo zie je er dan uit. Ik heb een gemengde gevoelige huid met meeeters en soms ontstekingen. Voor mensen met een droge huid raad ik dit masker af. Mijn ervaring is dat het een zeer diepe reinigende werking heeft. Maar ik gebruik het niet al te vaak omdat het veel vocht en vet onttrekt aan de huid.

Conclusie

Een goedkoop goedje wat zeer sterk werkt. Een aanrader als wapen tegen puistjes en mee eters. 

Hebben jullie wel eens een groene leem masker gebruikt en wat vond je ervan?


Liefs,

Klaartje6 opmerkingen:

 1. dit klinkt ontzettend goed, zouden ze het bij de tuinen verkopen.? ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt echt geweldig! Moet ik ook eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je huid wordt er inderdaad droog door, deed het elke avond om snel van de acne af te komen, maar m'n huid er schilferig door. Het is beter als je het om de dag of om de twee dagen gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als je hierdoor een droge huid hebt en dan weer een vette crème opsmeert krijg je weer puistjes van die vette crème;). Inderdaad met mate gebruiken! x

   Verwijderen