Follow on Bloglovin

donderdag 26 juni 2014

Natuurlijk vakantiebruin met een shimmer! Lancôme Flash Bronzer


Als 18 jarige wilde ik nog wel eens een bruine kleur krijgen van de zon en zelfs de zonnebank. Ik gebruikte wel altijd minstens factor 20 want ik leerde op de opleiding voor schoonheidsspecialiste dat de zon rimpels veroorzaakte. Maar huidkanker daar werd destijds niet zoveel over gepraat. Dat de zonnebank dat kon veroorzaken bijvoorbeeld, dat wist ik echt niet. Anders had ik het nooit gedaan. Toen ik op de hoogte was van de gevaren en ik wat ouder werd, ben ik de zonnebank en de zon zoveel mogelijk uit de weg gegaan. Met als resultaat dat ik als een lopende melkfles door het leven ga.Ik had wel eens een spontane interesse in zelfbruiners maar nooit kocht ik ze. Bang voor vlekken en een oranje nep look.
Toen er 25 % korting op huidverzorging zat bij Ici Paris heb ik daar om zelfbruiners gevraagd die niet oranje werden. Je had natuurlijk de beste , die duur was en je had de gangbare zoals Lancôme en Lancaster. Ik koos de Lancôme want ik vind shimmertjes leuk. En ik ben expres niet naar het kruidvat gegaan want dit moet je niet in budget willen. Dan wordt je echt oranje. Iedereen kent de figuren die veel te vaak en te lang onder de zonnebank hebben gelegen.Ik vind dat echt geen gezicht. Mensen die lekker bruin van de zon zijn vind ik wel altijd mooi. En je hoeft niet bang te zijn dat je met een zelfbruiner tè getint wordt, mits je een dun laagje gebruikt. Wanneer je bruiner wilt worden dan kan je de volgende dag nog een dun laagje smeren en dat herhaal je totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.
Verpakking

Is bronskleurig , ze hebben geprobeerd de kleur bijna hetzelfde te maken als de crème die erin zit. En van de gebronsde huid natuurlijk. De tube is van stevig materiaal en de dop sluit uitstekend wat belangrijk is zodat hij niet gaat lekken.
De gebruiksaanwijzing staat niet in het Nederlands op het doosje en ook niet op de tube. Er zit een papieren gebruiksaanwijzing bij met de Nederlandse aanwijzingen.


Ingrediënten

Er zit geen minerale olie in en ook geen parabenen. Wel silliconen. Het bevat pure vitamine E ( antioxidant) die beschermt tegen vrije radicalen, honing en jasmijn die zorgen voor een zacht huidje.

De Gel

Heeft een mooie donker gouden bruine kleur met shimmers. Doordat hij gekleurd is kan je goed zien waar je gesmeerd hebt en waar nog niet. Hij smeert prima uit en trekt pas in wanneer je klaar bent met inmasseren.Het beste is om even een uurtje te wachten met aankleden om vlekken op je kleding te voorkomen maar ik kan me daarna gewoon aankleden. Je moet het ook absoluut niet te dik smeren. De gel geeft direct resultaat: een lichte tint en door de lichtreflecterende deeltjes. In de loop van de dag ontwikkeld zich de bruine kleur. Eigenlijk heb ik spijt dat ik dit nooit eerder heb gedaan. Het is zo'n lekkere zachte crème/gel met een prachtige shimmer die je huid laten glanzen.

Echt top spul. Mocht je de shimmer niet mooi vinden dan gaat het er onder de doushe af zonder dat je je bruine kleur verliest. Ik vind de shimmer juist heel mooi, hij zorgt voor een subtiele glow.

Het gebruik

Voor het gebruik de huid goed exfoliëren en bodylotion gebruiken de avond voordat je gaat smeren met de  bronzer. Gebruik geen olie want dan pakt de gel niet goed. En was direct na gebruik je handen!Mijn tip: Blijf lang door smeren, masseer het echt helemaal in. Zo verspreid je het het beste en kom je echt op alle plekjes en wordt het mooi egaal.

Werking

Binnen een uur zie je al dat het bruinings proces op gang komt. Het werkt zes uur door. De bruine kleur houdt ongeveer 5 dagen.

Hier heb ik net gesmeerd

 
De volgende dag
                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                              


Op de foto is het niet goed te zien helaas. Het is namelijk echt een verschil. Een mooie natuurlijke lichtbruine tint. Door iedere dag een laagje te smeren kun je het zo bruin maken als je wilt. Maar zoals met alles; te veel is niet mooier.

Pluspunten

Smeert gemakkelijk uit.
Trekt snel in.
Bevat een mooie shimmer.
Bevat verzachtende, beschermende en voedende ingredienten.
Geeft een natuurlijke tint.


Minpunten

De geur (geld voor alle zelfbruiners. hebben ze nog steeds niets op gevonden).
De prijs


Ik vind het een prima product en hij is niet oranje!
Wil je aanschaffen dan kan dat bij Ici Paris en Douglas voor 36 euro.
Maar er zijn altijd wel aanbiedingen, zoals nu 21% op alles en dan betaal je ongeveer 28 euro.

Heb jij een ervaring met zelfbruiner?

Liefs,
Klaartje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten