Follow on Bloglovin

vrijdag 1 mei 2015

De feiten over huidveroudering in vraag en antwoord

Er worden zoveel verschillende dingen geschreven over wat je kunt doen tegen huidveroudering en wat je kunt doen om het te voorkomen, dat niemand nog weet wat waar is en wat niet. Vooral de enorme winst die op cosmetica gemaakt wordt zorgt ervoor dat ieder merk zijn producten de hemel in prijst. Ieder merk beweerd dat haar product "de oplossing tegen rimpels is" want "dit werkt echt!". Daar kan ik al wel een tipje van de sluier over oplichten: Met geen enkele crème krijg jij je rimpels weg. Je kunt ze er hooguit mee voorkomen.
Ik heb er veel over gelezen en voor mezelf een samenvatting van gemaakt. En daarna heb ik het in de vorm van vraag en antwoord gegoten in dit artikel. Hopelijk hebben jullie er iets aan.

Ik heb de genen van mijn moeder die 60 is en een prachtige huid heeft. Ben ik nu ook verzekert  van zo'n huid?
Nee. Genen spelen wel een rol maar externe invloeden hebben een veel grotere invloed. Je hebt namelijk twee vormen van huidveroudering: de natuurlijke die veroorzaakt wordt door veroudering in leeftijd. En die van buitenaf die veroorzaakt wordt door externe  omgevings- invloeden. De natuurlijke huidveroudering veroorzaakt fijne rimpels en lijntjes en een dunne huid. De veroudering van buitenaf veroorzaakt diepe rimpels en lijntjes en een dikke huid.

Wat is de grootste oorzaak van huidveroudering?
De zon is verantwoordelijk voor 90% voor veroudering van de huid. Ze veroorzaakt rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken. Om deze verschijnselen tegen te gaan bestaan er duizenden middelen op de markt. Geloof me die zullen, hoe duur ook, niet werken. Schade veroorzaakt door de zon is niet terug te draaien. Geef je geld liever uit aan een crème met minimaal factor 20. Daarmee voorkom je schade door uv stralen. Smeer meerdere malen per dag en houdt er rekening mee dat uv stralen ook door ramen heen gaan. Daardoor ben je binnen niet beschermt. Dus bescherm je gezicht gewoon altijd met een spf 20 tot 50.

Kan ik wel onder de zonnebank gaan?
Nee dat kan je beter niet doen. De zonnebank is nog slechter dan de zon. Je krijgt er dus nog meer rimpels van. Bovendien zijn de stralingen nog kankerverwekkender dan de normale zon.

Ik heb een donkere huid (Aziatisch, Afrikaans etc) dus dan ben ik toch van nature beschermt tegen de zon?
Nee Ook al verbrand je niet en word je snel bruin, ook zal de zon jouw huid schade toebrengen.  Huid is huid.  Je zal een factor moeten gebruiken als je dat wilt voorkomen.

Kan ik een crème gebruiken waarmee mijn pigment en of ouderdomsvlekken verminderen of verdwijnen?
Nee dat kan niet. Volgens dermatologen en huidspecialisten bestaat zo'n crème niet. Ook al kost deze 500 euro. Het is gewoon niet mogelijk.

Is er een andere manier om van mijn pigmentvlekken/ouderdomsvlekken af te komen?
Ja, er bestaan verschillende lasermethoden om deze te verminderen. Wees daarin wel voorzichtig. Laat je goed voorlichten en ben je er van bewust dat er risico's aan verbonden zijn.

Veroorzaakt roken echt zoveel rimpels?
Ja, roken is echt heel slecht voor je huid. Kijk alleen maar eens naar onderstaande foto waarop je ziet hoeveel lijnen het rond de mond veroorzaakt alleen al door je mimiek.
Kan ik met een antirimpelcrème mijn rimpels wegsmeren?
Nee ondanks alle beweringen bestaat deze wonder crème helaas niet. Zelfs de duurste crème is zinloos wanneer er geen spf in zit. Een spf is het beste antirimpel ingrediënt wat er in een crème kan zitten. Uiteraard hoeft dat s'nachts niet. Maar je kunt dus rimpels voorkomen met een dag crème met een spf van minimaal factor 20.

Doet zo'n antirimpel crème dan helemaal niets?
Jawel, je kunt hiermee bestaande rimpels invullen en optisch vervagen. En door te smeren kan je natuurlijk toekomstige rimpels voorkomen.

Is er een andere manier om mijn rimpels weg te krijgen?
Er bestaan verschillende laserbehandelingen die volgens dermatologen en huidspecialisten wel voor verbetering zorgen. Maar ook hier geldt weer: ben je bewust van de risico's.Moet ik mijn huidverzorging afstemmen op mijn leeftijd?
Nee je stemt je verzorging af op de conditie van je huid op dit moment. Je kan bijv 55 jaar oud zijn en acne hebben. Je zou zeggen dat je op je 55ste een rijke volle crème moet gebruiken. Maar in dit geval dus absoluut niet.

Heeft wat ik eet en drink ook invloed?
Ja het heeft nut om veel water te drinken en zo min mogelijk suiker. Eet veel groente en fruit en vette vis.

Ik hoop dat ik een aantal van jullie vragen heb beantwoord. Heb je nog vragen dat kan je mij die stellen in de comments.

Liefs

KlaartjeGeen opmerkingen:

Een reactie posten