Follow on Bloglovin

zondag 26 april 2015

Acné op jonge en oudere leeftijd

Dikwijls wordt gedacht dat acné iets is wat alleen voorkomt bij pubers maar niets is minder waar. het kan je wel degelijk op oudere leeftijd overkomen en in de weg zitten. Ook lastig om de juiste huidverzorging te kiezen die anti-aging werkt maar ook tegen acné. Daar de ouder wordende huid veelal rijke, romige crèmes kan gebruiken, daar vraagt acné om een luchtige olievrije crème. Wat te doen? Ik heb dit onderzocht en deel mijn bevindingen met jullie in dit artikel. Denk je dat je hier iets aan kan hebben , lees dan lekker verder.

bron foto    Dit is niet mijn huid.Ik denk dat iedereen met puistjes, oud en jong een eeuwige strijd voert. Weer een nieuw 
middeltje gekocht, dat eindelijk gaat helpen. Teveel geld al neergeteld voor dure behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. We blijven bezig. Er toch weer in geknepen en een agressief goedje over een te groot oppervlakte van je gezicht gesmeerd. Hopeloos en onzeker. Wat te doen, wat te doen?!

Tips

Stop per direct met het uitgeven van geld aan de schoonheidsspecialiste wanneer je na een half jaar geen verandering ziet.

Het zit namelijk zo

Ook al is het een specialist wil dat nog niet zeggen dat zij een specialisatie heeft gedaan in acne! Vraag hier op een bescheiden manier naar. Er is namelijk een groot verschil tussen huidjes met af en toe een meeëter en de acne huid. Om deze te kunnen behandelen is een specialisatie vereist afgerond met een certificaat of onderdeel van een diploma. 
bron foto

Heb je geen vertrouwen in je schoonheidsspecialiste , ga naar een huidtherapeut of een dermatoloog! Deze mensen hebben ervaring en zijn gespecialiseerd in huidaandoeningen waaronder acné. Je kunt hiervoor een verwijzing krijgen van je huisarts of zelfstandig een afspraak maken. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een potje waaruit een groot deel van de behandeling en producten vergoedt worden.

Waarom producten van een huidtherapeut/ dermatoloog

Een schoonheidsspecialist  heeft veelal een brede productenlijn, variërende van goedjes voor de rijpe tot de jonge huid. Hier zit meestal een lijn tussen voor de onzuivere/ gemengde  huid. Deze gebruiken ze dan voor jouw acné huid  maar deze is niet afdoende. Er zit een hoog winstpercentage op deze producten dus de schoonheidsspecialist verdient er een hoop geld aan.
 Daarom zal zij jou deze middeltjes graag verkopen maar ik weet uit ervaring dat het niet altijd zo goed werkt. De huidtherapeut verzoekt jou om bijvoorbeeld drie specifiek, op jouw unieke huid aangepaste producten te gebruiken en verder helemaal niets. Ik heb mensen gezien waarvan hun huid enorm verbeterde. Mensen die echt ernstige acné hadden en nu van een afstandje een prachtige huid hebben. Wonderen bestaan niet, dat weten we allemaal dus verwacht nooit het onmogelijke. Dan wordt je ook niet teleurgesteld.

Wanneer je al het geld optelt wat je aan wondermiddeltjes hebt staan in je bad-en slaapkamer, kun je beter van dat bedrag naar de huidtherapeut gaan en haar/zijn middeltjes gebruiken. Die helpen tenminste wel.

Mijn  "wonder middeltjes" ;)
Deze producten zijn niet slecht. Ze werken zelfs een beetje. Maar ik ga toch naar een huidtherapeute want niets werkt echt volledig voor mij aangezien het bij mij door de medicijnen komt. Maar van buitenaf kan hun behandeling mij zeker helpen.

Tip : Gebruik de Microdelivery Peel van Philosophy één maal per week. Ik doe dit en ik heb hierdoor minder last van puistjes. Mijn artikel hierover vind je hier

Probeer een middel lang genoeg uit. Haak niet voortijdig af omdat het niet snel genoeg gaat. Het duurt vaak maanden voordat iets werkt en het kan zelfs in het begin de acné verergeren. Dit is een teken dat het middel wel iets doet maar houdt dit in de gaten en vraag om advies bij een specialist. Ook kuren met speciale medicatie tegen acné; geef ze de kans hun werking te doen en geef niet te snel op.


Probeer het niet te overdrijven als het de reiniging betreft. Natuurlijk moet je je huid 
vooral s'avonds goed reinigen. Wanneer je make-up hebt gebruikt moet dat er zeker af. Resten kunnen je poriën verstoppen en dat kan gaan ontsteken. Maar ook gewoon het vuil van de stad, stof en huidvet, haal er maar lekker af. Echter bij een te overdreven reiniging kan je acné juist verergeren. Ga niet elke dag schubben en reinigende maskers gebruiken want dat werkt averechts. Houdt het bij een wasgel zonder zeep of een milk en een toner.

Mogelijke oorzaken van acné op oudere leeftijd

Hormonale schommelingen door menstruatie en/of menopauze.
Bijwerking van medicatie.
Stress.
Verkeerde cosmetica.
Zon.

Vermijdt vette crèmes en agressieve reinigers en blijf van je puisten af! Ga niet scrubben wanneer je ontstekingen open liggen. Gebruik liever een exfoliant. Let op je voeding. Gebleken is dat melkproducten niet goed zijn. Chocolade daarintegen kan je gerust eten, met mate. Maar vette kaas en zelfs magere melkproducten kunnen veel invloed hebben. Goede voeding voor een mooie huid zie je in mijn artikel: Eet je mooi.


Conclusie

Ga gewoon gelijk naar een huidtherapeut of dermatoloog. Dat bespaart je een heleboel geld en gebruik dan de producten die hij of zij op jouw huid afstemt. Geef deze producten een aantal maanden de kans om hun werk te doen. Haak niet voortijdig af. Let op je voeding: geen melkproducten. Probeer de oorzaak van jouw acné te achterhalen en kijk wat je daarin kunt veranderen. Gebruik geen vette crèmes, maar neem een olie-vrije luchtige anti-agingcrème. Zorg voor voldoende ontspanning en geniet van je leven. Je huid is belangrijk voor je maar het gaat om je mooie binnenkant! Die mensen in je ogen zien.Hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad. Wanneer jullie nog tips voor mij en elkaar kwijt willen , dan kan dat natuurlijk in de comments.

Liefs,

Klaartje

1 opmerking: